fredag 16. oktober 2009

Vi har en katt i taket

I natt skjedde det igjen, men nå visste vi var det var. Klokka 3, i stupmørtna, dundret det plutselig to fyrer over taket i rasende fart, først den ene veien, så den andre. Sist vi hørte det, var vi opp på noen sekunder og sprang nakne ut og slo på lyset. Var det innbruddstyver som sprang over taket og hoppet ned i patioen?


Nei, det var nabokatten. Den hadde oppdaget inntrengere på området sitt, og gikk til angrep for å jage dem borte. Etter lyden å bedømme skulle en tro det var voksne folk på taket.  Husene her er jo for det meste tekket med blikktak, og da skraller det godt når kattene hopper bortover.

Katten bestyrer også et område til, nemlig rommet mellom himlingen og det ytterste taket, så noen ganger hører vi den luske rett over senga på soverommet. Hvis det kommer inntrengere dit, regner jeg med at det virkelig skal bli bråk.

Jeg hadde eller en samtale med den en ettermiddag og ba den ta det med ro om natta. Den kunne ikke love det. Den måtte passe på området, i tillegg måtte den holde borte mus og annet uvesen. Her sitter den utenfor inngangen til rommet mellom yttertaket og himlingen.


2 kommentarer:

  1. KOrdan klarte du å lage snakkeboble Bestefar? Søt katt da.. Synes Yjra som er hjemme for å bli ferdig med feberen...

    SvarSlett
  2. Det er ikke jeg som lager snakkeboble, det er katten som snakker.

    SvarSlett