søndag 18. oktober 2009

Her bor vi

Ringen på bildet nedenfor viser hvor vi bor. Noen kvartaler nedenfor kirken i et rolig og sikkert område. Når Sonja skal på jobb, hopper hun på sykkelen og sykler rett opp gata, forbi kirka, og et par kilometer til ut av byen (ut av nedre venstre hjørne) og litt opp i høyden. 10 minutter tar turen.

Ved parken foran kirken er det marked fredag morgen. Der får en friske grønnsaker av kjente og ukjente typer. Gata som går fra venstre mot høyre hitom parken er Avenida Central. Et stykke borti den, mot høyre bildekant, ligger supermarkedet der de blant annet selger lettmelk, så melketørsten min tilfredsstilles hver dag. Den store veien i bakgrunnen er den panamerikanske hovedveien som jeg har skrevet om tidligere. Til høyre bærer det sørover mot Managua.

Estelí ligger ca 850 meter over havet. Byen har nærmere 100000 innbyggere. Bildet er bare et utsnitt av en by med lav begyggelse som er spredt over et stort område. (Bildet er lånt herfra).


3 kommentarer:

 1. Hei igjen Olaf. Så morsomt å se og lese om området dere bor i...og alt dyrelivet innenfor og utenfor husveggene. Padder med giftvorter på ryggen og 10 cm store gresshopper (om den var aldri så fin) er en ting jeg ikke misunner dere, men ellers virker det som dere lever et deilig liv der nede! Her er alt bare bra. Hadde en flott hyttetur i helga med noen venner. Og så er William igang med sine første steg. Tre på rad tar han nå før han stopper opp eller setter seg. Er så skjønn når han holder på og øve seg. Ser nesten litt sånn forundra ut når han plutselig får til å løfte den ene foten litt over bakken og sette den ned igjen noen cm lenger fram:-) Hils fruen! Klem, Hanne.

  SvarSlett
 2. Det var fint at William har tatt sine første skritt synes Victor.

  Hvor er badebassenget da, lurer Victor? Vi skal vel bade vel?

  Dere kan kalle supermarkedet for melkemarkedet siden dere liker så godt melk, mener Yrja. Hhihihihi....

  SvarSlett
 3. Så flott at William har begynt å gå. Den gutten er virkelig framifrå, ikke 10 mnd en gang! Håper dere har en filmsnutt så vi får se uttrykket i ansiktet hans. Jeg gleder meg til jeg kommer hjem, da har han sikkert overtatt tredemølla i kjelleren.

  SvarSlett