søndag 18. oktober 2009

Hengende hager

Dette er vel noe som har sitt opphav i Babylonia hvis jeg husket folkeskolehistorieboka rett. En finner det også i Estelí og andre byer med rett klima og nok strøm- og telefonledninger.

Jeg skjønner at en slik vegetasjonsklump etter hver utvikler vekstvilkår. Blir den stor nok, kan den holde på vannet etter at det har regnet, noen planterester råtner og blir til humus, og en og annen fuglebæsj kan vel gjødsle godt. Men hvordan det første frøet som dannet hver av disse klumpene fant ut at det skulle slå seg til nettopp der opp, og hvordan det fant feste, det forstår jeg ikke.


3 kommentarer:

 1. Hmmm, rart, sier Yrja.. Kanskje regnet bare kom opp på ledningene og fuglene tok med seg frø fra bakken og så begynner gressete å vokse, helt magisk...

  Veldig rart, sier Victor. Eg tror det er noen fugler som har flydd oppå der og bæsjete også er det frø i bæsjen deres også kom regnet og så begynenr det å vokse..

  Pussig, tenker Gry

  SvarSlett
 2. De holder seg iallfall godt fast, de frøene, før de begynner å spire. Jeg har også sett at det er andre ting i ledningene, sko og sånn, men de vokser vel neppe der. Jeg får se om de blir større dag for dag.

  SvarSlett
 3. ahahaha skopar hengende i strømledninger skal du google p åwikipedia, det betyr ofte at det har vært et gjengopprør akkurat der eller at de feirer at en eksamen er over eller bestått. Hvilken tolkning som er den rette i Nicaragua vet jeg ikkke, men den praksisen sprer seg her i Bergen også og på Høyden har vi flrer skoåar hengede rundt omrking... kanskje for å feire eksamen, men det sies også at det er for å markere hvor en dealer bor.. jeg har ett par hengende rett utafor mitt kontorvindu og det kan jeg si deg vi dealer ikke mye annet enn sakspapirer hos oss... så det betyr nok mer at noen er glad for å ha bestått eksamen ja...

  SvarSlett