torsdag 15. oktober 2009

En perfekt start på dagen

En kollega av Sonja, Olav, som hun arbeider med sammen med i Leon, dukket plutselig opp i går. Han er på på feltarbeid i forbindelse med doktorgraden sin i antropologi. Men han har andre interesser også: Sykling! Og dermed var avtalen i boks om faste sykkelturer framover, tre ganger i uka, start 0700 og ca 40km. Prøveturen gikk i dag. Vi startet på vel 800 m, så opp til 1000 meter etter en kraftig stigning på litt over en kilometer, deretter innover en en dal med utmerket brosteinsbelagt vei. (De som har entreprisen på brostein av betong her, gjør det godt, det er mil på mil med slik vei. Under diktaturet til Somoza var det han som eide fabrikkene, men under revolusjonen brøt folk steinene opp av gata og sendte dem i retur mot soldater og opprørspoliti).


Relativt raskt kom vi inn i et stort felt, men gikk raskt i brudd. De 50 kyrne hadde ingen mulighet til å holde følge, sykler hadde de heller ikke. Svingete, småkupert terreng som gikk sakte nedover helt til vi snudde, da ble det motsatt. I dag startet vi seint, ca 0900, så sola tok godt etter hvert, men du verden for en fantastisk tur. Dette blir flott oppkjøring til Andes-turen.

Sykkelen er ikke helt pålitelig, den slarker i girene og bremsene er så som så, men hva kan en forlange for 400 kroner? Ny, rød og blank i lakken er den iallfall. Mangelen på ordentlig pedaler merktes godt. Siden det ikke var klips, var det ikke mulig å feste skoene i pedalene, og dermed kan en heller ikke trekke pedalen opp nå en sykler, og det kjentes godt i 1 km motbakke med 12% stigning.

3 kommentarer:

 1. Heia.

  Endelig fått litt tid til å lese gjennom bloggen din. Synes det ser ut som dere har det ganske så greit der borte:-) Savner dere litt her hjemme da, men, men...sånn bør det vel være. Vi sees nå om en måneds tid. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å bo i kjellerstua mens du er her. Hils Sonja! Klem fra Hanne.

  SvarSlett
 2. Se der ja. Nå kan jeg legge inn kommentarer:-) Kos å snakke med dere istad. Klem, Hanne.

  SvarSlett
 3. Åj så stilig!!! Men pappa da vi vil jo se bilde av sykkelkompisen din, Olav, hva forsker han på da??? Så fint at du får sykla litt på gammelmåten uten klips, det er god trening det.. Men antar du fikser deg klips og sykkelsko nå som du har fått deg en sånn sykkelkompis;-)

  SvarSlett