søndag 11. oktober 2009

Kunstverksted

Vi var på plass i 8-toda lørdag morgen (vi står opp med sola 0530-0600(!). Kunstverkstedet holder til motsatt side av den panamerikanske highwayen som går gjennom byen. Veien er nesten en sosial grense, på den andre sida er fattigdommen mye tydeligere. Foreldre fra området rundt leverte barna som ble tatt hånd om av voksne og ungdommer, deriblant en del utvekslingsstudenter. Carina, som vi ser på bildet, hadde begynt her som barn. Etter noen innledende leker ble barna delt i grupper, og de ble fortalt en historie som skulle ligge til grunn for tegningene som skulle lages etterpå.

Det var utrolig å observere hvor interesserte ungene var. Til tross for at vi var inne i et stort rom, var det ingen som løp omkring og ropte, ingen forstyrret andre, rolige samtaler og samarbeid i lang tid. Ungene arbeidet med store ark, og etter hvert de hvite arkene forandret til fargerike uttrykk for historiene de hadde hørt.

Vi snakket med en av lederne, Pablo, som hadde vært i Stavanger. I tillegg til å være kunstner og pedagog, hadde han også tydelige sosiale og politiske ideer som beskrev grunnlaget for dette prosjektet. Dette var primært rettet inn mot fattige barn i et fattig land. Sonja går nå rundt og spekulerer på om prispengene hun fikk skal settes inn i prosjektet og rettes spesielt mot barn i førskolealder.

3 kommentarer:

 1. Så fine farger. Vi har sett på et program der det var en dame som likte å ha veldig mange farger i huset. Jeg savner dere og gleder meg til jeg skal komme.
  Tusen susser fra Yrja

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder og herlig med egen blogg da!! Bra pappa!! men ikke gi deg fra fjasboka... Vi har det fint i Bergen med sol, og kaldt vær. Vi har padlet kano i helga og skutt med pil og bue;-) Vi gleder oss til å komme!!!
  Kjempefint hus ogen deilig hage, det blir spennende å skulle komme dit og bo!!

  Klem Gry

  SvarSlett
 3. Hei Yrja. Så hyggelig å høre fra deg. Når dere kommer hit, skal vi dra på besøk til kunstverkstedet, og så kan du og Victor tegne sammen med barna.

  SvarSlett