søndag 11. oktober 2009

Første uke i Esteli

Så har vi vært her ei uke og er kommet godt i gang. Forrige uke startet brått. Sonja var tre dager på kurs om utdanningsplaner i Managua, og jeg fikk være med, men satt stort sett i patioen på hotellet og jobbet. Vi kom tilbake onsdag kveld og har nå funnet oss vel til rette i huset. Vi bor tre kvartaler fra kirka, i et hus som ser beskjedent ut fra veien, men som er ganske stort innvendig. Stue, kjøkken bad, tre soverom.


Etter at vi kom tilbake, har Sonja vært på universitetet, som ligger et fattig område 3-4 kilometer utenfor byen, jeg har sittet hjemme og skrevet. Arbeidslysten er stor, og mye tekst er produsert. Hovedsakelig har jeg laget grunnlag for podcaster, men det er så mye bråk fra gata av biler (og klaprende hestesko) at jeg må finne et sted å gjøre opptak.


Esteli er en stor by ca 800 meter over havet, ei flat slette omkranset av høye åser, nærmere 200000 bor i området her. Inntrykket er likevel at dette er en småby. Byen er delt inn i fire deler av to hovedgater som står vinkelrett på hverandre, og ut fra dette er gatenummer laget. Enkelt når man vet det, men komplekst for nybegynnere siden hus ikke har faste adresser, men angivelser av gate og relasjon til et gitt punkt eller bygning i byen.

Etter hvert er vi godt kjent. På fredag kjøpte vi sykler, og søndag var vi på tur utenfor byen. Den bratteste stigningen var på 12% og var 1 km lang. Deretter flatet det ut i 1000 meters høyde innover daler forbi små gårder. Nydelig dag, blå himmel, vind fra vest og 28 grader i skyggen. Vi kommer til å sykle mye her!

På lørdag var vi et kunstverksted for barn. Over 70 stykker var med og brukte hele formiddagen på å lage nydelige bilder. Det var interessant å merke seg at fargene ble laget ved å blande bruspulver i trelim. Dette er den billigste måten å lage en miljøvennlig og ikke giftig farge på. Dette prosjektet har eksistert i 20 år, og mange av instruktørene begynte selv der som barn. Sonja ble veldig begeistret og det er ikke usannsynlig at prispengene hun fikk blir donert til prosjektet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar