torsdag 15. oktober 2009

Andre dyr i Calle 2 NE

En morgen da jeg stod opp i grålysningen lå det en svart sokk i nærheten av utgangsdøra. Jeg bøyde meg ned for å ta den opp, men da rørte den på seg. Og det var jo rimelig nok, da lyset kom på, så jeg at det var ei feit padde som hadde klemt seg under inngangsdøra. Den må virkelig ha anstrengt seg, for det er ikke stor åpning der, et par centimeter kanskje, og åpenbart så trangt at den ikke ønsket å gjøre turen en gang til. Ved hjelp av et vaskefat og en kost fikk jeg loset den ut i hagen, og siden har ingen sett den. Jeg kunne selvsagt ha kysset den, men siden jeg allerede har en prinsesse i huset, fant jeg det klokest å la være.
William, som er kontakten vår her, mente at det var en god løsning siden paddene her kan være giftige. Når de blir skremt, kommer det skum ut av vortene på ryggen, og slikt skum vil jeg helst ikke ha i barten.

2 kommentarer:

  1. Eg tror ikke det e så gøy å få skum i barten nei, sier Victor. Har dere tre egg nå? Eller er det enen egget bare blitt flyttet på, lurer Yjra. jeg vil vite om dere ike bare kan grave ned de eggene i sanden sånnat de får jevn temperatur, det må jo være mulig....

    SvarSlett
  2. Nå har vi tre egg. Det er lite sand å grave dem ned i. Det ser ut til at landskilpadder legger egg på bakken. Jeg ser på nettet at noen pleier å legge netting over eggene for å beskytte dem, Det er ikke nødvendig her.

    SvarSlett