lørdag 11. juni 2011

Over åpent hav


Etter at festivalen i San Juan var over satte vi kursen sørover mot San Juan del Norte, eller Greytown som den også er kjent som. Vi møtte i god tid, dvs. før klokka 7, båten skulle gå 8. Fire timer senere la vi fra land i en åpen 30 fots glassfiberbåt med 200 hk summende bak. Da var det allerede så langt på dag at den daglige nedbøren lå klar i horisonten - og da den kom ble det vått fra alle kanter.

Midtveis, ved det såkalte Monke Point la vi bi en stund for å skifte bensintank og ordne oss på beste vis. Rett innenfor oss ligger et ubebygd området der det eldste bosetningene i Sentralamerika. Nå planlegges det en kjempestor containerhavn der.

Vi gikk parallelt med land sørover parallelt med dønningene som kom østfra. I den store farten ble det rikelig med sjøsprøyt, og når regn været satte inn, ble alt som hadde holdt seg tørt inntil da, vått. Bagasjen var klokelig nok lagt i plastsekker, og Sonja fikk en varmefolie som jeg alltid har i ryggsekken i påkommende tilfeller.  Hun satt derfor som et varmt guullbrød og holdt rundt meg de nærmere fem timene turen tok. Da vi gikk i land, var dagen over og vi kunne ta inn i en hytte nær grensen mot Costa Rica.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar