onsdag 4. november 2009

Sonja fornærmer en æresprofessor


I dag var vi invitert på 30-årsjubileet for FAREM, Faculdad Regional Multidisiplinaria de Estelí, i anledning av at det 30 år siden fakultetet ble opprettet. Det var stor festivitas med taler og sang. Rektor hadde en timeslang utredning og satte prosjektet inn i en politisk ramme. Det kom tydelig til uttrykk at han var sandinist og hadde kjempet sterkt mot høyrekreftene som i periden 1990- 2004 hadde arbeidet mot utvikling av universitetet, noe de ser ut til å gå inn for fremdeles. Det var mer langt  pondus over talen hans enn hva man hører i Norge.


Ellers var det mye fint folk der, bl.a. Miss Universitet 2009/2010. Henne har vi ikke maken til i Norge, verken på den ene eller den andre måten. Ja, det var visst også en Mr. Universitet der.


En spansk professor i agrikultur ble kreert til æresprofessor. Først ble han beskrevet som person, deretter ble utdrag av CV'en lest opp, det tok iallfall et kvarter. Etter dette ble æresprofessoren og ledende personer ved universitetet og utvalgte gjester, deriblant vi, invitert på middag. Sonja brukte da anledningen til å bemerke overfor professoren, som stod foran henne i matkøen, at han kunne neppe ha vært mye hjemme, så mye som han hadde fått gjennomført. Hva hadde kona å si til dette? Utsagnet falt ikke i god jord, men etter at han kom til bordet vårt, hvor dekanus (som også er Sonjas overordnende) satt, fikk Sonja bedt den hvitskjeggede professoren om unnskyldning, og straks ble tonen mer gemyttlig. Han spanderte til og med et glass rom på henne, så nå regner vi med at de norsk-spanske forbindelsene er like kordiale som før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar