tirsdag 17. november 2009

Skolen tar ferie


Nå starter skoleferien i Nicaragua. Hver dag har vi sett elever gå til og fra Liceo Catolico, en katolsk skole som ligger i neste kvartal. Skolen er referansepunktet til vår adresse, gate 2 nordøst, et halvt kvartal fra Liceo Catolico.

Elevene her, også de i ungdomsskolealder, bruker skoleuniform, et trekk som må være lurt i et land hvor ressursene er ulikt fordelt. På den måten slipper man presset om korrekte klær og merker, og de som ikke ville ha råd til slikt, får det mindre ubehagelig.


Klærne her er jo billige, og veldig mye er kopier av kjente merker og design, likevel er dette kotbart for familiene hvis inntektene bare er noen dollar per dag. Studentene hadde nettopp en markering mot et forslag på å innføre en studieavgift per semester på rundt 100 kroner. Utenfor huset vårt henger et reklameskilt der man tilbyr sommerskole noen uker for barn til en pris av 13 dollar. Hushjelpen vår sier at det har de ikke råd til. Sønnen hennes skal delvis være hjemme, delvis være hos onkler og tanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar