mandag 2. november 2009

Hundene i gata


De reker rundt overalt, hele dagen. Sky i blikket litt duknakket. Så langt har jeg erfart, er det bare én som ikke likte folk, dvs. syklister, til gjengejeld var den ganske forbannet der den løp ved siden av med fråden om kjeften.

De andre lusker rundt, leter etter mat, lukter her og der, og når de finner det for godt, og kanskje er mette og utørste, legger de seg rett ned, gjerne i et gatekryss hvis det er lite trafikk. Noen av dem er langt fra pene, fulle av skabb, og med merker etter slåsskamper.


I trafikken viser sjåførene hensyn. Når de bruker hornet, reiser hunden i veibanen seg langsomt med et unnskyldende blikk og lunter bort på fortauet hvor den legger, eller nærmest slipper seg ned igjen. På en måned har jeg kun sett en hund som er overkjørt av bil, og det må ha skjedd om natta.

Jeg har aldri sett en fastboende som har oppført seg dårlig overfor en hund. Det er kanskje et uttrykk for at de fyller en nisje. Det er mange av dem, de er på konstant jakt etter noe å ete,  ogdermed er de med på å holde de byen ren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar