fredag 28. mai 2010

Dengue?

Sonja ble brått dårlig, feber, hodepine, kvalm. stiv og vondt i leddene Alt dette er symptomer på "breakebone fever" eller dengue, en sykdom som abre finnes i tropiske strøk.  Etter en dag i senga med lite mat, noe søvn og dårlig form, ringte vi etter legen, og snart var et helt batteri av tester tatt. Noe var OK, andre verdier var avvikende, så vi får se hva det er, men dengue er ikke eliminert.

Denguemyggen trives i hus, nær planter og vann, og den stikker på dagtid, særlig om morgenen og om kvelden. 12 timer etter stikket bryter sykdommen løs.

Det har vært kampanjer her i byen, vi har tidligere hatt besøk av militæret som har sprøytet hagen. I den varme perioden var det ingen fare, så vanen med å sove uten myggnetting med bare vifta på, førte til at vi ble litt nonchalant da klimaet skiftet. I morgen skal myggnettet på plass.
Det er flere typer dengue, den vi har i huset er den mildeste, nr. 1 som de kaller den her. Normalt skal dette gi seg i løpet av en uke, og om 14 dager er alt vel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar