fredag 17. september 2010

Tilbake i Nicaragua

GeoTagged, [N12.11940, E86.21521]

For femte gang på et år landet vi i Managua. Turen ble ekstra lang. Krøll i kommunikasjonen mellom KLM og Copa gav oss en natt på hotell i downtown Panama. da fulgte middag på Copas regning og 200 dollar hver i kompensasjon. De må tas ut i form av flybilletter, og det er OK, El Salvador og Guatemala skal besøkes snart.
Forskjellene mellom de glinsende skyskraperne i Panama City og det mer loslitte Managua er stor, men følelse av tilhørighet kjentes da vi i varmen ruslet mot bussholdeplassen og raskt kunne hoppe på en mer enn fullstappet lokalbuss hvor de som har best plass er en flokk nyklekkede kyllinger som kvitrer optimistisk i et bur. Lenger fram i bussen står en medisinpredikant og roper ut om verdien av sunt kosthold. Etterpå presser han seg med en stadig hesere stemme rundt i bussen for å selge tabletter mot magesjuke. Her lager man seg sin egen arbeidsplass.
På turen skyer det over og temperaturen faller noen grader ned mot 30-tallet. Veibanen går over fra tørr til våt. Vi forfølger et regnvær, og idet de de første regndråpene kommer inn gjennom de åpne bussvinduene og lufta begynner å lukte av regn, klatrer billettøren ut av bakdøra på bussen (i 80 km/t) og kommer ned med de to 20 kg tunge bagene våre som hadde blitt slengt opp dit idet vi hoppet på bussen. Det var ikke plass til bagasjen da, nå har noen gått av og han ville ikke bagene skulle bli våte.
Et par timer til på ståplassen med blikket festet på bagasjen, og så er vi framme/hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar