søndag 26. september 2010

Duft av nybakt brød i huset!

Da vi dro over hit, hadde vi med et kilo mel i bagasjen. Det gikk ikke mange timene før Sonja var i gang med brødbaking. Deigen hevet seg stor og rund, og da hun klarte å knekke gassteikeovnens hemmeligheter, kunne v en time seinere tar ut to nydelige brød. De var knapt ute av ovnen før skivene lå der med brunost på. Ah - deilig. Men hvor lenge var Adam i paradis. Den siste skalken gikk ned for et par dager siden, og da var det over til pan integral, som er den lokale varienten av grovbrød, dvs. det er bare en loff i forkledning.


Vi var ute på La Casita og åt grovt brød for noen dager siden. Da meldte spørsmålet seg naturlig: Hvor får de grovt mel fra? En kollega av SOnja, som er en kjenning av folkene som driver La Casita, visste svar: Fra Managua. Han tilbød seg likevel å spørre om ikke Sonja kunne få kjøpe mel på La Casita, og nå er avtalen i boks! Det første brødet ble tatt ut av ovnen i ettermiddag - herlig med syltetøy og melk! fantastisk med egen baker i huset!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar