fredag 9. juli 2010

Lærernes dag 2

Det var ikke måte på hvilken stas det ble gjort på lærerne forleden. Universitetet inviterte til middag på restaurant utenfor byen. Maten som fulgte var tradisjonell og god, og i rikelige mengder. Helsstekt gris med sprø svor til, grønnsaker, ris og salat.


Oppe på FAREM hang det oppslag som løftet lærerstanden fram i lyset. På oppslagstavlene hang det dikt som æret læreren, som den som tror på mennesket, og som sår kunnskap som andre kan høste av.
I Nicaragua er den store dagen den 29. juni. I andre land feires den på ulike datoer. En kikk på Wikipedia viser at dette er en dag som i all hovedsak feires i Latin-Amerika. Norge er ikke på lista, men det visste vi jo. Til gjengjeld har lærerne ferie den dagen.


På et av nettstedene som hyller lærerne, står det: "Uten lærere, hvor ville vi ha vært? Mens læreren jobbet hardt i jobben din, ta hun og han vare på dine dyrebare barn ved å gi dem de ferdighetene de trenger for å lykkes i livet. Lærere tjener ikke mye, valgte de sitt yrke for kjærligheten. Ingen vet hvor hardt arbeidet er med mindre de har prøvd det selv. Lærerne fortjener vår takk hver eneste dag. Det er lærerne dag, la oss gi dem noe spesielt ved å vise vår takknemlighet for alt det de gjør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar