tirsdag 26. januar 2010

Kona har forlatt meg og hesten min er død


Et av særtrekkene ved bylivet i Estelí er mariachi-orkestrene som drar rundt og spiller på gater og restauranter. 4-5 mann i meksikansk-inspirerte klær med en vihuela (femstrengs gitar), en guitarrón (en svær oppblåst kassegitar type bass (jeg har en slik hjemme)), et trekkspill, en akustisk gitar og et par trompeter skaper fort stemning, og slik var det også da vi var på La Luz en kveld. Stemningen steg i takt med at vi betalte for musikken, og trompeterne fikk etter hvert så mye luft i belgen at de måtte stå ute på gata og blåse inn. Fenomenet resonans ble dermed demonstrert til fulle. Det gjallet skikkelig og sangerne hadde sin fulle hyre med å overdøve knatringen fra trompetene.
Tekstene er romantiske og triste og handler nettopp om at hesten er død og at kona har dratt bort med en annen. Da Sonja i tillegg ba om Nicaragua, Nicaraguita som er sikker slager, og Estelí, Estelí, og vi betalte nok en gang,  ble spillegleden enda større.

Her ligger en demonstrasjon på hva vi kan møte i gatene i Estelí.  For de spesielt interessert ligger det en artikkel her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar