tirsdag 20. april 2010

Bokhandler

Det er mange små bokhandler, librerías, i Estelí. De fleste selger papir, penner og skolesaker, noen bøker også. Det er bare en litt større, Rubén Darío, men den har langt fra alt den heller. I Managua er det en universitetsbokhandel, men heller ikke den er imponerende. Kort sagt er det litt magert for en bokelsker her, på den annen side blir det mindre å frakte hjem.

I løpet av det siste året har jeg vært i to bokhandler som gjorde inntrykk. Den ene, som jeg egentlig kjenner fra før, ligger sentralt i Buenos Aires, La Librería de Avila, den har sine røtter tilbake til 1785. Lokalene er ikke store, så første etasje er stappet med alt hva en kunne ønske seg av moderne litteratur på spansk. I underetasjen ligger antikvariatet. Sist jeg var der var det også en bokkafé der. En kunne kjøpe en espresso og sette seg ned å bli i bøker, eller høre på forfattere som ble intervjuet sittende i behagelige lenestoler på en liten scene. Nå var det hele endret, men scenen og lenestolene stod der.


Den andre bokhandelen ligger i Portland, Oregon. Den heter Powell's Books. Sett utenfra er den ganske unnselig, men bak dørene er det et paradis av en slik størrelse at en trenger kart og fargekoder for å orientere seg - og minst en dag. Der selges det også brukte bøker, og det geniale at de brukte og de nye står side ved side i hyllene. Dermed kan en selv bestemme hvr mye en ønsker å betale, 30$ for ei ny bok eller 7$ for den samme som brukt eksemplar.

(De to nederste bildene er hentet fra nettet. Adressene kommer fram ved å klikke på bildene).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar