fredag 1. april 2011

Kjenninger i avisa

Nesten hver eneste fredagskveld er vi på Mochanana café for å høre på musikk. En av de første vi møtte var Salomón Somarriba som hadde en konsert med Godoy-sanger der han dramatiserte figurene i sangene på en slik måte at tårene trillet hos tilskuerne. Senere har han bestyrt mye av lyden, men for et par uker siden dukket han opp på scenen igjen, og i går var han i El Nuevo Diaro og fortalte om sine planer framtida.

Somarriba har allerede fått lagt ut et par sanger på youtube. Skal jeg være ærlig, er den første sangen en type musikk som en hører døgnet rundt i Nicaragua. Det er kanskje lite respeektfullt å si den ene sangen er lik den andre, men jeg husker ingen av dem etter å ha hørt på. Slik musikk går kontinuerlig på bussen når en er ute og reiser. Det blir ganske mye når reisen tar 2-3 timer. Bussen er da som en slags rullende karaokebar siden mange av passasjerene synger med. De kan alle sangene.


Sangen nedenfor hadde en slags premiere på en siste konserten vi var på med Salomón. Her svinger det litt mer, det er en cumbia fra Venezuela.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar