onsdag 23. februar 2011

Sonja tar dykkerkurs

For en tid tilbake fikk Sonja et dykkerkurs i gave hos meg, men så blandet livet seg borti sakene, og kurset måtte avlyses. I stedet fikk jeg et oppfriskningskurs og PADI sertifikat hos Dykkersport i Trondheim slik at jeg kunne hoppe i haet hvor det skulle være.

Men endelig kom tida for Sonjas kurs. Dagen etter jeg landet i Managua, satte vi kursen mot Little Corn Island. Der var det reservert plass på et dykkersenter og Sonja startet fluksens med lesing og videotitting. Og det var som for Ola fra Sandefjord: Det gikk på engelsk og norsk, engelsk og norsk. I tillegg var instruktøren fra Spania, så det var mange språk som møttes. Læreren og studenten var begge temperamentsfulle, så det gikk noen runder før de fant tonen, men da var alt bare fryd og gammen. Den teoretiske eksamenen ble gjort på fortauskanten.

Snart var hun i vannet og tredje dagen kunne vi dykke vi sammen for første gang. Det var en kjempeflott opplevelse. Først ut i båt et kvarters tid, deretter ned på ca 12 meter.

Dykket varte nesten en time, og Sonja  var virkelig som fisken i vannet - og  kanskje vel så godt teoretisk skolert. Hva vet vel en gulfinnet snapper om tre minutters sikerhetsstopp på fem meters dyp?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar