onsdag 23. februar 2011

Hammerhai

Den største opplevelsen under vann på Little Corn var da vi dykket for å se etter hammerhai. Dive Master Cole, ei sprek amerikansk jente, visste akkurat hvor den var og briefet oss seks som skulle være med om hvordan vi skulle te oss, og det gikk akkurat som hun hadde beregnet. Vi kastet anker og samlet oss på 15 meters dyp. Deretter svømte vi til en åpen sandslette på 18 meters dyp, og satte oss på kne i en sirkel med ansiktene utover for å holde utkikk. Ingenting skjedde. Cole gav tegn, og vi svømte videre til neste slette og inntok samme formasjon. Sikten var 7-10 meter, ikke altfor bra. Vanntemperaturen ca 27 grader, litt kaldere enn normalt, og under slike forhold trekker hammerhaien inn mot land.


Plutselig kunne vi se en svart skygge akkurat i synsranden. Den første hammerhaien var kommet for å inspisere. Snart kom en til. Det var en fantastisk opplevelse selv om vi bare så silhuetten av fisken med den merkelige formen. Så ble det stille. Vi forflyttet oss en tredje gang og gjentok prosedyren. Og der var de igjen, to stykker og mye nærmere! Haien så kjempestor ut, men Cole anslo lengden til fem fot, halvannen meter.

I ettertid fikk vi høre at det har vært folk med over 100 dykk på Little Corn som ikke har sett hammerhai selv om de spesielt var på jakt etter den. Og jeg fikk se fire stykker på mitt fjerde dykk der ute. Snakk om flaks!

Det var dypt til å fotografere med mitt kamera. så jeg låner et bilde fra nettet som viser omtrent hva vi så. Vinkelen var mer fra siden fordi haiene svømte i ring rundt oss for å se hvem det var som satt på bunnen og boblet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar